В Митрополитската църква Св. Марина днес наградиха , участници в за

...
В Митрополитската църква Св. Марина днес наградиха , участници в за
Коментари Харесай

Наградиха ученици за рисунка и литературна творба Въведение...


В Митрополитската черква Св. Марина през днешния ден наградиха, участници в за рисунка и литературна творба „ Въведение Богородично “.

Тази година в самодейността участваха 623 деца от 1-ви до 12-ти клас. Участие взеха и възпитаници от Украйна, Молдова и Северна Македония. С това състезанието закупи интернационален темперамент.

Ето и писмото, получено до редакцията на " Марица ":

В тези тежки времена на бездуховност, двуличие, неистини и война една самодейност събра стотици деца, които ни демонстрират какъв брой доста сме се объркали, какъв брой безнадеждно сме не запомнили за какво сме на тази земя и за какво живеем. Децата са бъдещето на народа ни и както в този момент ги възпитаме, такива ще ги оставим след нас. Днес в църквата св. Марина видях деца, които откровено се вълнуваха и съпреживяваха, деца, които говореха за примирение, за самообладание, за амнистия, за обич, за мир……..

Прибирайки се в моя дом действителността ме върна в сегашното – намръщени, ядосани минувачи, недисциплинирани водачи, които вършат всичко друго, само че не и да съблюдават закона. Защо да го вършат като няма кой да ги глоби? Вървя и си задавам въпросът: Това ли е нашето бъдеще? Бездуховност, Лъжливи и престъпващи обети политици, мошеници и…и… Или тези чисти същества в църквата, които изливаха душите си напълно по детски?

Ако желаеме по-доброто бъдеще за нас и нашите деца, дано да огласим тази дребна победа над злото, пошлото и безнадеждното и споменем и разкажем за тези деца! Нека да се знае, че вяра има, само че всички ние би трябвало да я пазим и да я отглеждаме, с цел да не бъде стъпкана и унищожена в тези почтени сърчица.

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР